ایران/ رسانه/17 دی 1397
شايد اين اعداد و ارقام كمي عجيب به نظر برسد، ولي براي بازيافت يك تكه شيشه در طبيعت 4000 سال زمان سپري مي شود و به همين ترتيب براي بازيافت پلاستيك 100 تا 1000 سال، قوطي نوشابه 10 تا 100 سال، آدامس 5 سال، فيلتر سيگار 2 سال، روزنامه يك سال، پوست ميوه 6 ماه و براي بازيافت كاغذ 3 ماه زمان لازم است تا طبيعت آن را بتواند در خود هضم كند.
اين فرآيند بين برخي كاربران شبكه هاي اجتماعي يك نگراني جمعي را به وجود آورد تا هشتگ #به_احترام_زمين را ايجاد كنند. اوايل فصل تابستان كاربران با به اشتراك گذاشتن اين هشتگ سعي كردند مردم را در سفرهاي تابستاني آگاه كنند و از اين طريق جلوي ريختن زباله در طبيعت را بگيرند. طولي نكشيد كه اين هشتگ بين طيف گسترده اي از كاربران شبكه هاي اجتماعي مختلف رواج پيدا كرد و حتي بازخوردهاي مديران دولتي را هم به دنبال داشت.
حسين محمدي مديركل حفاظت محيط زيست استان البرز چندي پيش در اين خصوص گفت: «با توجه به اينكه چرخه بازيافت پلاستيك در طبيعت بسيار طولاني است، امروزه شاهد انبوهي از مواد پلاستيكي در حاشيه شهرهاي بزرگ و كوچك هستيم و هيچ كاري نمي توانيم براي آنها انجام دهيم. يكي از بهترين اتفاقاتي كه در ماه هاي اخير به ما كمك كرد اجراي پويش هاي مردمي در شبكه هاي اجتماعي بود كه اثرات قابل ملاحظه اي را به جا گذاشت». اين طور كه رسانه هاي خبري اعلام كردند، پويش #به_احترام_زمين باعث شد طي تعطيلات تابستان سال 97 حجم آلودگي هاي به جا مانده از سفرها در استان البرز به ميزان قابل ملاحظه كاهش يابد.
اگرچه هم اكنون سفرهاي تابستاني به پايان رسيده است، ولي كاربران ايراني در شبكه هاي اجتماعي با بازنشر #به_احترام_زمين همچنان تلاش مي كنند محتواي مختلف را در اين زمينه به اشتراك بگذارند و مردم را در مورد عواقب آلوده كردن محيط زيست آگاه كنند.
گفتني است قبل از اين پويش، بسياري از كاربران بر اين باور بودند حداقل پوست ميوه براي طبيعت مضر نيست ولي با بازنشر اين هشتگ و مطالبي از اين دست كه براي بازيافت پوست پرتقال 6 ماه، پوست موز 2 تا 10 روز و... زمان نياز است فرهنگ سازي براي حفظ محيط زيست رواج پيدا كرده است.